diumenge, 3 de juliol del 2011

En l'epicentre de la notícia...

Amics i amigues de l'handbol Tarragoní (província), cert és que per estar ben informat d'un tema que t'intressi has d'anar allà on vegis una mica d'activitat del tema en qüestió, encara que no tingui res a veure (o ben poc) amb les notícies trobades.
Això és el que m'ha passat aquest cap de setmana en el torneig organitzat per l'Andrei Txepkin a Salou i que després de dos dies d'assistència i veure un alt nivell d'handbol formatiu (tot i estar fòra de temporada) amb jugadors que amb molta probabilitat algun dia els veurem disputar una final de Champions, me'n vaig assabentar de notícies força interessants.
En relació amb els partits observats dir que els equips ja tenien força treballat el joc col·lectiu i que principalment els mitjans emprats eren el bloqueig i les fixacions amb continuïtats amb un resultat molt atractiu pels espectadors. És de lloar el grau de competitivitat dels jugadors desde edats tant petites. Individualment destacar el porter del Barça, el pívot del Ademar León, el central del Kiel, i els dos laterals del Chambéry francés. També dèu d'ajudar el fet de tenir com a responsables a les banquetes jugadors o ex-jugadors de la talla de David Davis en el Ciudad Real,
el mateix Txepkin al Barça o el grandíssim Jackson Richardson en el conjunt francés.
La primera notícia fòra del torneig va ser la voluntat de l'Andrei de portar el segon equip del Barça i la negativa de la secretaria tècnica a donar-li l'equip.

L'altra notícia va ser la inestabilitat del projecte Vendrell, ja que en aquestes alçades no tenen entrenador pel primer equip i sembla que el tema econòmic (com la majoría de clubs) pot patir una retallada considerable, a més la base tampoc no la tenen del tot clara i més després de la marxa (destitució)del Davor com a responsable la passada temporada. Espero que entre tots els amants de l'handbol en el Baix Penedés tirin endavant el club.
L'altra notícia apareguda en els mitjans escrits és la possible desmantelació de l'Amposta després de fer varies fases per pujar de categoría i no assolir-ho, desmantelació encapçalada per la marxa de la filla del president l'Alba Simón a un conjunt de Gijón de la ABF i seguida per la no continuïtat de dues jugadores rumaneses. Per contra han fitxat a la lateral esquerra del Tortosa, fet que pot influir en el nostre rival de Lliga Catalana. També i en relació al Tortosa dir de la probable no renovació de la jugadora ex del Tarragona, Patri Úbeda.
Vaig aprofitar també per parlar amb la mare d'una jugadora meva i copsar la visió per part de la grada que es té de la forma de jugar que marco en el meu equip amb diferència amb altres entrenadors, ni millor ni pitjor, diferent.
La salut de l'handbol masculí de base la vaig diagnosticar quan a la meva pregunta de que si era factible que alguna selecció cadet de la província pogués competir amb els equips de Salou em van dir que tant sols i han dos equipets amb cara i ulls que treballen mínimament i amb efectius suficients.
Des d'aquí una salutació als àrbitres del torneig salouenc, que ni més ni menys dos eren els jovenets que em van pitar a Vilanova del Camí de tant gran record. Una recomanació a l'Andrei, si torna a organitzar un torneig d'aquesta magnitut que s'asseguri que els arbitres no necessitin tenir el protagonisme.

En relació al curs de monitor i per donar aptes als alumnes desde la federació demanen que facin una memòria (planificació )anual d'un equip de base, amb períodes, continguts, objectius, etc... un treball que no entrava dins el programari del curs i que jo personalment crec que no ho vaig fer fins al curs de territorial com a mínim.

La sort de Garralda no va millorar, es va obrir el pòmul dret després xocar amb Txepkin. El cor del Dream Team. Enric Masip. Ed. La Magrana.