diumenge, 28 de desembre del 2008

M'ha tocaooooo...

Espectacular cap de setmana d'handbol. Vaig començar-lo amb l'assistència a unes xerrades sobre Preparació de partits de dos entrenadors d'èlit, en Xavi Sabaté (segon entrenador de l'Antequera ASOBAL) i d'el Manolo Montoya anterior entrenador del BM. Granollers (ASOBAL).
Quasi quatre hores d'interesantíssima informació i de comprobar que qualsevol petit detall pot ser bó alhora de fer el que ells anomenaven "plan de partido".
També vaig poder comprovar que moltes de les meves pràctiques com a entrenador poden ser aplicables als equips d'èlit, així com també ens vam quedar una miqueta sorpresos de que això de l'èlit en l'handbol només ho és als 4 ó 5 equips punters, i que els demés tenen problemes econòmics fins al punt de que 4000€ poden ser una xifra impossible per tenir el software millor per tal de fer l'anàlisi dels rivals. Si més no perplexos al tractar-se de la "Millor LLiga del Mòn".
Entre xerrada i xerrada sorteig d'un esplèndid webminari del XESCO ESPAR subvencionat per la Federació Catalana Handbol, i gràcies a que estava assegut a la fila 4 i cadira 4 em va tocar a mí. La sort me la donar un xaval de Mallorca que era present. Per mí és un gran premi de loteria.
Per la tarda doble ració de partits entre els quatre millors equips de la lliga Asobal, un espectacle. Encara que potser el palaublaugrana no sigui, a no ser que jugui el barça un lloc per gaudir de les aficions dels equips d'handbol.
Probablement molts de vosaltres vàreu veure els partits per la tele, jo us diré unes cosetes que probablement no van sortir en antena.Els escalfaments són pràcticament iguals en tots els equips tot i que es deix entreveure el pes d'algún jugador, mentre en el Barça el dirigeix el Víctor Tomàs en el Ciudad Real ho fa l'Hombrados i en l'Ademar tenen un tècnic que ho supervisa i en el Portland (diría que) ho fa el Juancho.
Els segons Entrenadors tenen funcions més o menys específiques, mentre el Pasqui al Barça té una gran notorietat, el del Portland no sé qui és, i el del Ciudad Real tracta als jugadors a nivell més individualitzat.
Una coseta més ... sabeu qui era el taula o delegat federatiu del primer partit?... El Sr. Cubel. Merder en el que va posar als àrbitres amb el marcador i demés problemes , cosa que també hauría de mirar el FCBarcelona en cas de que el marcador sigui el seu.
Al final Diumenge vaig a anar a veure la final com un aficionat més (anava amb la Clàudia i l'Aleix els, meus fills)i la pallissa que li va fotre l'Ademar al Barça en tots els aspectes del joc va ser monumental, i la forma com s'estavellava l'atac català contra l'Alilovic (porter dels Lleonesos)em va recordar la nostre eficàcia davant el Palautordera. Just guanyador del torneig.
Després per la tele declaracions del secretari tècnic l'Enric Masip, recordant com sempre fa les seves èpoques de jugador i els coll...ons que hi fotien etc...etc... Algo deu passar per aquell vestidor quan l'Iker Romero no va anar ni convocat i no s'en sap lesió alguna.
Sobredosis d'Handbol que l'únic que fa és donar-me més ganes de tornar a la feina diaria d'entrenar i de competir els caps de setmana.

La final no és para jugarla és para ganarla. Jordi Ribera .As.com